Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pijani šaran na moj način

Pijani šaran na moj način

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Pijani šaran na moj način
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Odlična ideja za Nikoljdan i post"

Potrebni sastojci

  • belo vino - 250 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • šaran - 1 komad
  • ulje - po potrebi
  • beli luk - 3 čena
  • lovorov list - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre je potrebno šarana očistiti, dobro oprati i osušuti.

Zatim zaaseći oštrim nožem sa obe strane na par mesta.

Naneti so i biber i sa spoljašnje, a i sa unutrašnje strane.

Spoljašnji deo ribe protrljati jednim čanom belog luka sa obe strane.

Preostala dva čena belog luka staviti u unutrašnjost ribe kao i lovorov list.

Pleh obložiti pek-papirom, preko poređati štapiče za ražnjić i preko njih staviti pripremllenu ribu.

U pleh sipati ulje te ribu peći 15 minuta na 200 stepeni.

Zatim ribu preliti belim vinom i peći 50 minuta na 180 stepeni i tokom pečenja ribu prelivati prelivom u kome se peče.

Izvaditi pleh iz rerne.

Kada se riba prohladi, preručiti je na tacnu.

Pijanog šarana na moj način poslužiti uz prilog po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: