Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Prolećne Rolnice»Rolnice sa pirinčanim korama

Rolnice sa pirinčanim korama

Milka ShishkovaMilka Shishkova
Početnik
219
Rolnice sa pirinčanim korama
Fotografije: Milka Shishkova
1 / 3
10/02/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Rolnice sa pirinčanim korama su idealne da impresionirate svoje goste"

Potrebni sastojci

  • pirinčane kore - 15 komada
  • surimi štapići - 10 komada
  • zamrznuto povrće - 600 g kinesko
  • soja sos - 1 kašika
  • crni susam - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U kaserolu stavite maslinovo ulje i na njemu dinstajte povrće dok ne omekša i dovoljno se skuva. Začinite soja sosom i solju po ukusu. Sačekajte da se malo ohladi.

Za to vreme, surimi štapići se po dužini seku na tanke trake.

Jedna po jedna, pirinčane kore se potapaju u posudu punu vode. Držite ih unutra 1 minut, pažljivo ih izvadite jer brzo omekšaju.

Omekšala kora se stavi u široki tanjir, na jedan kraj se stavi kašika povrća, na njih se stavi nekoliko traka od surimi štapića, posutih susamom i umota se u rolnicu.

U tu svrhu prvo se zatvore dva kraja, na kraćoj strani nadeva.

Zatim se rolnica umotava, počevši sa strane prema nadevu. Treba je umotati čvrsto i dobro da bi se napravile dobre prolećne rolnice.

Rolnice od pirinčanih kora se služe sa soja sosom ili tahini sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: