Način pripreme
Kada smo već ljubitelji svinjskih ušiju i nogica, stavljamo ih u ekspres lonac.
Dodajte hladnu vodu - dovoljno da ih prekrije.
Dodati 1 kašiku soli, 5-6 zrna bibera i staviti vodu na šporet da provri.
Pustite da se kuva dok meso ne počne da otpada od kostiju.
Kada je sve spremno, izvadite iz bujona meso i malo ohladite, uklonite sve kosti, a iz bujona izvadite biber u zrnu.
Meso iseckati na veće komade i vratiti u bujon.
Oljuštite čenove belog luka i zgnječimo ih, dodajući u beli luk 2 kašike vinskog sirćeta za ukusnije pihtije.
Pripremljenu smesu dodati u meso i bujon, dobro promešati pripremljene pihtije.
Sipati u odgovarajuću posudu i ostaviti da se ohladi.
Žele pihtije od svinjskih ušiju i nogica stavite u frižider.