Način pripreme
Svinjske noge dobro operite i stavite u duboku šerpu. Zaliju se hladnom vodom i posole. Lonac se stavlja na šporet pokriven poklopcem dok ne provri.
Povremeno uklanjajte formiranu penu. Svinjske noge kuvajte na laganoj vatri (da se ne zalepe za dno šerpe) dok ne budu gotove. Čim se skuvaju, izvadite ih i ostavite da malo odmore, kako bi se lakše i bezbednije skinulo meso sa njih.
Za to vreme, beli luk se očisti i izgnječi. Meša se zajedno sa sirćetom. Svinjske noge su pažljivo otkoštene i isečene na komade srednje veličine. Stavite ih u dublju posudu i dodajte im biber u zrnu i izmiksano sirće i izgnječeni beli luk.
Sve se lepo promeša. Pleh/kalup za hleb lepo obložite prozirnom folijom i u nju sipajte pripremljenu smesu za pihtije od svinjetine. Sipajte bujon od kuvanih svinjskih nogu, mešajući da se nađe svuda između isečenih komada.
Na kraju se sve ostavi da se želira u frižideru. Sve zavisi od toga kako hladi frižider, ali pihtije treba da se stegnu za oko 4-5 sati. Čim su gotove, vade se iz kalupa za hleb uz pomoć streč folije i stavljaju se na odgovarajući tanjir. Narežite pihtije od svinjskih nogica i poslužite uz crno vino.