Način pripreme
Ako ste ljubitelj mađarske kuhinje i gulaša, probajte ovaj ukusni recept.
Stavite ulje u lonac i zagrejte ga. Luk se iseče i dinsta na masti.
Dodajte šargarepu iseckanu na kockice, a posle 2-3 minuta dodajte sitno iseckano meso.
Kada se i to proprži, dodajte alevu papriku, promešajte i sklonite sa ringle.
Dodajte brašno i vratite na vatru.
Uz stalno mešanje, preliti sa 1, 5 l ključale vode.
Dodajte krompir narezan na kockice, oprani pirinač, sitno seckani beli luk, lovorov list i so po ukusu.
Čorba od teletine se ostavi da se krčka na tihoj vatri oko 15 minuta ili dok ne bude gotova. Uklonite lovorov list i poslužite.
Gulaš čorba - kombinacija nežnih komada govedine, lepog povrća i aromatičnih začina - ovo je ukus zadovoljstva.