Način pripreme
1. Očistite i isecite šargarepe na krugove, paprike i paradajz na male parčiće, a luk, celer i beli luk - na veoma sitno (tako ja više volim, ali velučina isečenog povrća može biti i krupnija).
Krompir oljuštite i stavite u posudu sa vodom.
2. Zagrejte svinjsku mast i ulje na umerenoj vatri i zapržite luk, celer i beli luk. Dodajte paprike i šargarepu i dinstajte kratko.
3. Smanjite vatru i sipajte alevu papriku, mešajući energično, nakon toga odmah stavite paradajz i teletinu, isečenu na krupne zalogaje i začinjenu solju i biberom. Po želji možete i da uvaljate parčiće u kašiki brašna.
Mešajte, dok teleći but ne promeni svoju boju.
4. Pojačajte ringlu i sipajte vodu ili domaći teleći bujon, ne pokrivajuću potpuno sastojke.
Ostavite da se dinsta sat vremena na umerenoj do slaboj vatri.
5. Sipajte još toliku količinu bujona, koliko gusta želite da bude teleća čorba.
Tečnost koju dolivate treba obavezno da bude vruća.
6. Stavite so po ukus kumin i peršun i nastavite kuvanje na tihoj vatri još dva sata.
Na kraju dodajte krompir, isečen na kocke kao za musaku. Kuvajte dok meso i krompir ne budu potpuno gotovi.
7. Servirajte teleću gulaš čorbu toplu i uživajte u bogatom i punom ukusu.
Prijatno!