Način pripreme
Luk isecite na rebarca, šargarepu i papriku na kockice, pečurke na kriške, kupus na trakice, a tikvicu na kockice.
Ako se koristi sveži paradajz, takođe se iseče na kockice.
Na zagrejanom ulju prvo propržite luk, šargarepu i papriku.
Malo kasnije dodaju se pečurke i kupus. Kada pečurke počnu da tamne, malo posolite. Ubrzo nakon toga dodajte soja sos, a zatim dodajte tikvice.
Ako povrće nije pustilo vodu, dodajte 1/2 - 1 šolje.
Zatim sipajte paradajz i dodajte šećer, so, lovorov list i kockice tofua.
Nakon što prokuva janija od povrća, smanjite je na tihu vatru i ostavite da se krčka dok tikvice ne budu gotove.
Ako do kraja ostane prilično tečna, možete dodati malo kukuruznog skroba u vodu pre nego što ugasite vatru i umešati direktno u šerpu – ukusna janija od povrća sa tofuom će se zgusnuti za nekoliko minuta.