Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Moja nežna malina torta za krštenje

Moja nežna malina torta za krštenje

Korisnik#273643Korisnik#273643
Šegrt
8558207
Moja nežna malina torta za krštenje3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
270 min.
Porcije
20
"Remek-delo među tortama, kada probate uverićete se"

Potrebni sastojci

  • Biskvit
  • jaja - 6 kom.
  • šećer prahu - 180 g
  • brašno - 120 g (meko)
  • gustin - 80 g (ili kukuruzni skrob)
  • limun - 1 kom. (kora i sok)
  • prašak za pecivo - 8 g
  • ulje - 50 ml
  • so - mrvica
  • Fil
  • mleko - 800 ml
  • žumanca - 8 kom.
  • limun - 1 kom (korica)
  • gustin - 60 g (ili kukuruzni skrob)
  • šećer - 120 g
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • bela čokolada - 100 g
  • maslac - 150 g
  • Preliv od maline
  • maline smrznute - 400 g
  • šećer - 120 g
  • gustin - 35 g (ili kukuruzni skrob)
  • voda - 50 ml
  • maslac - 50 g
  • Beli fil
  • krem sir - 400 g
  • šećer prahu - 150 g
  • limun - 1 kom. (sok)
  • slatka pavlaka - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre krenuti sa pripremom biskvita, prvo mutiti mikserom belanca sa šećerom, potom dodati ostale sastojke naizmenično i bez miksera. Uliti masu u kalup i peći dok biskvit ne bude gotov na 170 stepeni oko 40 minuta.

Pošto biskvit bude pečen, ostaviti ga da se potpuno ohladi i od njega izrezati 3 kore.

Žuti fil napraviti tako što stavite da zakuva mleko sa koricom limuna, potom koricu izvadite i bacite. U sudu gde će fil na kraju biti ohladiti tako što ćete ga staviti u frižider ili zamrzivač.

Umutiti žumanca i ostale sastojke za žuti fil osim bele čokolade i maslaca.

Žumanca ubaciti u mleko, mešati konstantno i kada provri dovoljno je mutiti jos nekih 10-15 sekundi, kako bi se žumanca termički obradila.

Potom izručiti fil u onu hladnu posudu, kako bi se prekinuo proces obrade žumanca, dodati belu čokoladu i mutiti jako sve dok se masa ne ujednaći, potom kašiku po kašiku dodati i maslac (sobne temperature, najpre malo izrađen mikserom).Ostaviti fil da se hladi.

Fil od malina napraviti tako što ćete prokuvati maline i šećer kada provri dodati vodu i gustin prethodno sjedinjen da nema gromuljica. Sve mutiti konstantno par sekundi. Potom skinuti sa šporeta i dodati maslac. Mešati dok se ne istopi. Filovati hladan biskvit.

Filovanje: kora, fil od malina.....ostaviti da se ohladi žuti fil, druga kora fil od malina, žuti fil. Staviti tortu sa malinama u frižider na hlađenje celu noć ili par sati.

Beli fil napravti tako što izmiksate krem sir, šećer i limun, potom dodavati kašiku po kašiku prethodno umućene slatke pavlake za šlag bez miksera.

Nafilujte tortu i ukrasite po želji.

Moja nežna malina torta za krštenje je gotova!

Napomena: Belanca koja vam ostanu možete iskoristiti za pripremu nekih drugih jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: