Način pripreme
Isečemo pileći file na kockice, prethodno istanjimo nožem tako da komadi nisu mnogo debeli.
Povrće sečemo pod uglom na velike komade.
U tiganju ugrejemo maslinovo ulje ili ulje i stavljamo pileće meso. Pržimo ga iz dva ili tri puta da može da se ravnomerno ispeče i da se spreči puštanje vode i kuvanje mesa.
Pržite nekoliko minuta dok meso ne pobeli. Pripremajte kratko u međuvremenu probajte. Komadi mesa treba da ostanu sočni i pazite da ih ne presušite.
Izvadite gotovo meso u posudu i ostavite sa strane.
Sklonite masnoću iz tiganja i stavite ponovo malo maslinovog ulja.
Stavite luk da se prži. Kuvajte nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte beli luk i promešajte.
Stavite preostalo povrće, promešajte i pržite dok ne omekša, oko 5-6 minuta.
Nakraju vratite meso u tiganj u povrće i promešajte.
U posudi napravite sos za piletinu na kineski način, sipajte soja sos, sos od ostriga, med i skrob pomešan sa vodom. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Sos od ostriga možete zameniti sosom od ribe ili svetlim sosom ako ga nađete, obavezno probajte. Na videoklipu sam pokazala kako izgleda, možete ga naći u većim prodavnicama.
Ovako pripremljeno povrće sipajte u tiganj i mešajte dok se ne integriše u povrće.
Kuvajte još 3 minuta i skinite sa vatre.
Nakraju po želji pospite piletinu na kineski način sa povrćem kašičicom susamovog ulja.