Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od sočiva»Gusta indijska čorba od crvenog sočiva

Gusta indijska čorba od crvenog sočiva

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Gusta indijska čorba od crvenog sočiva
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Gusta indijska čorba od crvenog sočiva, koju možete servirati uz ravan hleb i uživati u autentičnoj indijskoj atmosferi kod kuće."

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 250 g
  • paradajz - 300 g iz konzerve
  • kokosovo mleko - 1 konzerva, 400 g
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 2 komada veće ili srednje
  • đumbir - 10 g
  • beli luk - 4 čena
  • slačica - 1 kašičica, u zrnu
  • kumin - 2 kašičice, semenke
  • ljute paprike - 1/2 suve
  • kurkuma - 2 kašičice, u prahu
  • karanfilić - 2 ružice
  • kardamon - 4 - 5 zrna
  • biber - 2 prstohvata
  • limun - 1 komad, mali, sok
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Gusta indijska čorba od crvenog sočiva, koju možete servirati uz ravan hleb i uživati u autentičnoj indijskoj atmosferi kod kuće.

Izrendajte očišćenu šargarepu u posudu.

Izgnječite zrna kardamona, slačice, karanfilića i kumina.

Izrendajte đumbir i beli luk, a luk sitno iseckajte.

Ugrejte maslinovo ulje u kaseroli ili šerpi i pržite luk i šargarepu sa prstohvatom soli, nakon toga stavite izgnječene začine + đumbir i beli luk.

Kuvajte oko 3 minuta, nakon toga dodajte kurkumu i mrvljenu suvu ljutu papriku.

Nastavite da mešate još tri minuta i sipajte oko 400 ml vode, kokosovo mleko i mleveni ili isečeni paradajz iz konzerve.

Mešajte i kad čorba provri stavite sočivo, još soli i sok od jednog malog limuna.

Kuvajte 15-20 minuta poklopljeno ili dok se sočivo ne skuva idelano i dok ne dobijete gustu i aromatičnu čorbu od sočiva. Ako želite možete je razrediti sa još malo tečnosti, nije problem.

Na kraju začinite biberom, malo maslinovog ulja i iseckanim svežim listovima korijandera (po želji).

Servirajte indijsku čorbu toplu i u društvu pljosnatog indijskog hleba.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti