Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Hrskave pohovane korpive

Hrskave pohovane korpive

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6131512k
Hrskave pohovane korpive
Fotografije: Krasi
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Uz ove hrskave pohovane koprive odlično će ići sos od mleka i belog luka"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 300 g mladih vrhova
  • jaja - 4 komada
  • brašno - oko 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • sveže mleko - 50 ml
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • ulje - oko 200 ml za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite vrhove koprive, ostavljajući mali deo stabljika. Stavite u cedilku da se voda ocedi.

Umutite jaja sa malo soli i bibera, dodajte sveže mleko i uz stalno mešanje dodajte brašno sa praškom za pecivo dok se ne dobije kašasta smesa. Smesa za pohovanje treba da bude nešto gušća od mlaćenice.

Ja sam koristila prašak za pecivo jer se sa njim smesa koja pokriva koprive diže i daje lepršavost pohovanju.

Uzmite dve-tri koprive, uhvatite ih za drške, skupite u snop i umočite u pohovanje.

Stavite u zagrejano ulje i propržite pohovanu koprivu sa obe strane dok ne porumeni. Tako postupite dok se koprive ne potroše, a možete pržiti po nekoliko veza kopriva, važno je da između njih ima mesta u tiganju.

Izvadite i ocedite na kuhinjskom papiru.

Poslužite tople, ali ne vruće hrskave pohovane koprive.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: