Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa krompirom, šargarepom i prazilukom

Pileći bataci sa krompirom, šargarepom i prazilukom

Pileći bataci sa krompirom, šargarepom i prazilukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Delikates koji se priprema za kratko vreme, a uz minimum truda"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • ulje - 100 ml
  • praziluk - 1 stabljika
  • krompir - 6 - 7 komada
  • šargarepa - 7 - 8 komada, male
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • kari - 1 kašičica
  • biber
  • aleva paprika
  • maslac - 1 kašika
  • origano
  • majčina dušica
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake isecite na dva dela. Stavite ih u lonac sa slanom vodom i kuvajte 20 minuta. Izvadite u posudu.

U polovinu ulja pomešati so, biber i prstohvat aleve paprike, kari, izgnječene čenove belog luka i začine bez peršuna. Premažite komade mesa četkom.

Povrće se očisti, krompir i šargarepa se iseku na štapiće, praziluk - na rebarca, i sve se izmeša. Začinite uljem, solju, prstohvatom aleve paprike, origanom, majčinom dušicom i dobro promešajte rukama.

Sipaju se na dno velikog pleha, a na vrhu se raspoređuje pileće meso.

Prelijte sa dve šolje pilećeg bujona i stavite u rernu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50-60 minuta, da ostane na masnoća i ukusno porumeni.

Piletinu sa krompirom serviramo posutu seckanim svežim peršunom.

Poslužite uz čašu vina!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: