Način pripreme
Pasulj se potopi u vodu preko noći. Ujutru se menja voda, sipa nova i pasulj se stavlja na šporet. Čim voda proključa, ponovo se voda zamenjuje novom. Kuvajte dok se pasulj ne skuva.
U dubokom tiganju propržite sitno seckani luk, šargarepu i papriku. Kada omekšaju, dodati oprani pirinač i preliti šoljom vode u kojoj se kuvao pasulj.
Pustite da pirinač upije vodu, promešajte i dodajte alevu papriku i seckani paradajz.
Pasulj se prebacuje u pleh sa malo vode i proizvodima iz tiganja. Jelo je začinjeno solju, čubrom, nanom i kaloperom. Ako je potrebno, dodajte još vode. Tetovac se promeša, sirove kobasice stavljaju i peku u rerni. Kuvajte na 200 stepeni oko 45 minuta.
Topli krupni pasulj tetovac sa kobasicom u rerni serviramo sa svežim domaćim hlebom.