Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Bakini medenjaci sa pekmezom od kajsija

Bakini medenjaci sa pekmezom od kajsija

IrenaIrena
Početnik
16929631
Bakini medenjaci sa pekmezom od kajsija
Fotografije: Irena
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
50
"Ima li iša slađe od bakinih medenjaka?"

Potrebni sastojci

  • brašno - 650 g
  • šećer - 300 g
  • cimet - 1 kafena kašičica
  • soda bikarbona - 1 kafena kašičica
  • jaja - 3 kom.
  • med - 8 supenih kašika
  • margarin za kolače - 100 g
  • pekmez od kajsija - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju staviti brašno, šećer, sodu bikarbonu i cimet.

Zatim dodati margarin za kolače, med i jaja. Umesiti kompaktno testo za medenjake, ukoliko je previše lepljivo dodati još malo brašna. Ostaviti testo u frižideru oko sat vremena.

Posuti radnu površinu brašnom, pa prebaciti testo na nju. Razvući ga oklagijom i uz pomoć modli vaditi medenjake različitih oblika.

Poređati ih na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje.

Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći medenjake dok ne porumene. Od navedene količine može se pripremiti velika količina medenjaka, obično je potrebno peći ih iz četiri ture.

Izvaditi medenjake na tacnu i malo ih prohladiti. Premazati donju stranu medenjaka pekmezom od kajsija, pa ga zalepiti na drugi medenjak. Ostaviti nekoliko sati kako bi omekšali.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: