Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kaša»Kaša od bukovače

Kaša od bukovače

ZoriZori
Guru
8932865k
Kaša od bukovače
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Kombinacija bukovače sa maslacem i belim lukom čini ovu gozbu jedinstvenom"

Potrebni sastojci

  • bukovača - 500 g
  • maslac - 50 g
  • ulje - 3 kašika
  • bujon - 500 ml bujona od povrća ili pečuraka
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 5 - 6 kašika
  • peršun - svež
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Bukovače pažljivo operite pod tekućom hladnom vodom.

Odrežite drčke, a kape pečuraka isecite na trake.

Na zagrejanom maslacu sa uljem dinstajte seckane pečurke 10-15 minuta.

Dodajte seckani beli luk i postepeno brašno i pržite do zlatne boje. Dodajte bujon i uz povremeno mešanje na laganoj vatri kuvajte kašu još desetak minuta.

Sklonite sa vatre, pospite sitno seckanim peršunom, biberom i solju (po potrebi).

Kaša od bukovače je veoma ukusna.

Evo još nekoliko ukusnih predloga kako da dobro pripremite bukovaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: