Način pripreme
Šampinjone očistiti i iseći na listiće. Propržiti ih na ulju, pa naliti malo vode da se dinstaju. Začiniti po ukusu.
Tikvice oljuštiti i iseći ih na kockice, pa dodati šampinjonima. Dinstati dok voda ne ispari, a sastojci ne omekšaju.
Kore podeliti tako da se dobiju tri pite. Pomešati ulje i kiselu vodu, pa tom mešavinom premazivati kore, na njih ređati sledeću, pa još jednu.
Na donji deo poslednje kore rasporediti trećinu fila i posuti jednom kašikom griza.
Umotati u rolat i prebaciti na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Postupak ponoviti još dva puta. Pite odozgo još malo premazati smesom vode i ulja.
Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa peći dok pita ne porumeni.
Vruću pitu prekriti mokrom krpom i ostaviti nekoliko minuta da se prohladi, pa servirati.
Prijatno uz posnu pitu sa šampinjonima i tikvicama.