Način pripreme
U velikoj posudi pomešajte brašno sa solju.
Izmešajte kiselo mleko sa sodom.
Dodajte meki maslac, izrendan na sitno rende sir i kačkavalj, kiselo mleko i izmešajte.
Umesite meko testo koje se ne lepi, uvijte ga u foliju i stavite u frižider na 30 minuta.
Operite tikvice, naseckajte ih na kolutove, poređajte u tepsiju, obloženu kuhinjskom krpom i ispecite ih u rerni na 190 stepeni 20-30 minuta.
Izvadite tikvice, ohladite ih i blendajte zajedno sa ostalim sastojcima.
smesu stavite u frižider.
Razvijte testo na nabrašnjenoj radnoj površini u pravougaonik debljine otprilike 2-3 mm i naseckajte ga na trakice.
Trakice uvijte oko metalnih korneta, poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i namažite žumancem.
Kornete pecite u rerni na 180 stepeni otprilike 15 minuta.
Izvadite slane kornete i odmah ih oslobodite iz kalupa.
Nadevom napunite ohlađene slane kornete sa orasima.
Ukoliko vam se dopada ovaj recept, probajte i naše recepte za korpice sa slanim i slatkim nadevom.