Način pripreme
Svinjske uši ili nogice se operu i kuvaju zajedno sa krupno iseckanim crnim lukom, šargarepom isečenom na kockice, lovorovim listom, biberom u zrnu i pimentom u ekspres loncu oko 25 - 30 minuta (nakon dizanja pare).
Ako koristite svinjske noge, razdvojite ih satarom po dužini pre kuvanja. Možete iseći uši na komade.
Nakon što se para spusti, noge se očiste od kostiju, meso se seče na sitne komade i vraća se u bujon. Posolite i vratite otvoreni lonac sa pihtijama na šporet.
U kipuću čorbu dodajte mleko i alevu papriku proprženu u tiganju na ulju.
Pustite da se kuva deset minuta pre nego što skinete sa vatre.
U posebnu posudu sipajte sirće i zgnječeni beli luk sa solju. Dobro promešajte i poslužite uz vruću čorbastu pihtiju.
Po želji možete posuti i krupnom tucanom alevom paprikom.
Čorbaste pihtije sa kuvanom zaprškom su spremne.