Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Mocarela sa belim lukom i kaprom

Mocarela sa belim lukom i kaprom

ZoriZori
Guru
8902835k
Mocarela sa belim lukom i kaprom
Fotografije: Zori
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
1
"Aromatično predjelo sa mocarelom i mirisom začina, servirajte uz prefiinjeno vino"

Potrebni sastojci

  • mocarela - 125 g
  • beli luk - 1 čen
  • bosiljak - 2 supene kašike, iseckan
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • so - prstohvat
  • biber - po ukusu
  • kapar - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Mocarelu isečemo na kriške i poređamo na tanjir, ivice preklopimo slično kao domine.

Za dresing: Čen belog luka, maslinovo ulje, bosiljak i sok od limuna sameljemo ili pasiramo u odgovarajućoj posudi.

Dresing začinmo solju i biberom i prelivamo mocarelu. Odozgo preko kriški mocarele rasporedimo kapar.

Stavljamo 30 minuta u frižider da se ohladi i začini pre serviranja.

Ovako servirana mocarela je odličan predlog za salatu ili predjelo uz omiljeno piće.

Mocarela sa belim lukom i kaprom je gotova.

Sa mocarelom preporučujemo da probate još klasičnu salatu Kapreze.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: