Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileći bataci bez kostiju sa povrćem na roštilju

Pileći bataci bez kostiju sa povrćem na roštilju

ZoriZori
Guru
8982905k
Pileći bataci bez kostiju sa povrćem na roštilju7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Roštilj je ugrejan, bataci bez kostiju - šta čekate još"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 kg
  • luk - 4 velike glavice
  • šargarepa - 2 komada, krupnija
  • beli luk - 6 čenova
  • beli origano - 1/2 kašičice, suv
  • selen - 1 kašičica, suv
  • čubar - 1 kašičica, suv
  • biber - 1/4 kašičice
  • ulje - 8 supenih kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake odvojimo od kostiju, operemo hladnom vodom i osušimo.

U velikoj posudi ili plehu pomešamo suve sastojke (beli origano, selen i čubar), prethodno sitno izmrvljene. Promešamo lepo da se ravnomerno pomešaju.

Dodajemo čenove belog luka (prethodno izgnječene u avanu), so, biber i ponovo promešamo. U dobijenu smesu uvaljamo svaki batak, natrljamo sa svih strana.

Prebacujemo u odgovarajuću posudu sa poklopcem ili u kesu i stavljamo u frižider na 30 minuta da se začine, a najbolje na jednu noć.

Nakon što odstoji dovoljno vremena namažemo obilno uljem pre pečenja.

Šargarepu i crni luk oljuštimo i isečemo tanko - šargarepu na duguljaste trake, luk na krugove. Uz pomoć četke namažemo obilno uljem.

Povrće i pileće batake bez kostiju pečemo na dobro ugrejanom roštilju, prethodno namazanom slaninom.

Kad se ispeče lepi sa jedne strane, povrće ponovo mažemo uljem pre okretanja.

U odgovarajući glineni pleh poređamo na dno red pečenog luka, nakon toga šargarepu, odozgo pečene šnicle, ponovo luk i šargarepu. Poklopimo i ostavljamo 20-30 minuta na isključenom roštilju da odstoje pre serviranja.

Pileći bataci bez kostiju sa povrćem na roštilju su veoma ukusni!

Ako vam se dopada recept probajte i naše druge predloge za batake na roštilju i pečeno povrće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: