Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Teleća čorba na ohridski način

Teleća čorba na ohridski način

ZoriZori
Guru
8932865k
Teleća čorba na ohridski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ukusna teleća čorba, koja ni po čemu nije drugačije od naših"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 300 g, skuvano (od plećke)
  • maslac - 20 g
  • žumanca - 1 komad
  • univerzalni začin - 1/2 kašičice
  • brašno - 2 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • fida - 1/2 šolje
  • luk - 1 krupna glavica
  • krompir - 1 komad, krupan
  • šargarepa - 1
  • šumske pečurke - po izboru (pečurke, čamavke, vrganji) - 1/2 šolje
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • žumanca - 1 komad
  • limunov sok - 1 kašičica
  • crni biber
  • so - po ukusu
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Ulje i maslac se zagrevaju u šerpi. Dodaje se brašno i nakon što se zaprži, dodaje se sitno naseckan crni luk.

Začinajva se univerzalnim začinom, crnim biberom po ukusu i sipa se otprilike 1 litar telećeg bujona.

Meša se i dodaje se krompir naseckan na kockice i šargarepa naseckana na male trakice.

Prethodno skuvano teleće meso se secka na male komadiće i dodaje se u čorbu. Na kraju se dodaje izmrvljena fida i pečurke naseckane prema njihovoj vrsti (u mom slučaju su cele, zato što su čamavke).

Čorba se ostavlja da malo vri još desetak minuta na smanjenoj ringli, nakon čega se sklanja sa strane.

Za hladnu zapršku u posudici se pomešaju žumance, naseckani beli luk i limunov sok i dobro se umute.

Postepeno se dodaje po malo teleće supe dok se temperira. U skuvanu čorbu se dodaje hladna zaprška, meša se, posipa se sitno iseckanim listićima bosiljka i spremna je za konzumaciju.

Teleća čorba na ohridski način je veoma ukusna!

Ako ti se recept dopada, probaj i naše predloge za ukusnu kuvanu teletinu ili ovaj teleći gulaš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: