Način pripreme
U šerpici sa uljem sam na srednjoj vatri dinstala sitno naseckani luk. Dodala sam bulgur i pirinač i mešala nekoliko minuta.
Posle sam stavila 2 šolje vode i ostavila da voda gotovo u potpunosti upije.
Stavila sam sve začine i skinula sa vatre. Ovde je momenat da dodam i mleveno meso i da se veoma dobro pomešam.
Mleveno meso je sirovo, ali ja ga pržim. Veoma dobro ga pomešam sa ostalim dinstanim sastojcima dok su još vrući.
Savijam sarme i ređam ih u duboku tepsiju kako bi bilo zgodnije prilikom kuvanja.
Sarmice zalivam sa još malo ulja i zalivam ih vrućom vodom, da bude malo iznad njih.
Stavljam aluminijumsku foliju i na najjačem stepenu rerne sam ostavila na sat vremena da se kuvaju.
Posle, nakon što su upile vodu, dodala sam još 1 šolju vode i ponovo sam prelila tankim mlazom ulja naše sarmice od lozovog lista.
Kuvala sam još pola sata sarme od lozovog lista sa mlevenim mesom, pirinčem i bulgurom, skroz samo sa folijom. Budu veoma sočne i ukusne sarmice!
Probaj i druge naše recepte za posne sarmice ili sarme sa pirinčem.