Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Moj majmunski hleb sa začinima

Moj majmunski hleb sa začinima

LiudmilaLiudmila
Inovator
5352021k
Moj majmunski hleb sa začinima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"To je to. Izuzetno mekan i veoma ukusan majmunski hleb sa začinima. Odlazi u favorite!"

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 500 g
  • integralno brašno - 100 g
  • so - 1 kašičica
  • sveži kvasac - 20 g
  • sveže mleko - 350 ml
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 50 g
  • ljutenica - 50 g
  • čubar
  • origano
  • bosiljak
  • semenke
* merne jedinice

Način pripreme

Ne znam više koliko dugo sam čekala ovaj majumnski hleb i evo, došlo je vreme! Nisam ga dobro smislila u smislu tačnog mesta različitih loptica, mogao je lepše da ispadne, ali je pak ukus neverovatan! Takođe i ova aroma maslaca i začina je čarobna!

Evo mog recepta: 500 grama belog brašna i 100 grama integralnog brašna sam pomešala sa kašičicom soli.

Rastvorila sam 20 grama svežeg kvasca u 350 ml toplog svežeg mleka.

Razbila sam jedno jaje na sobnoj temperaturi direktno u brašno, nakon toga sam dodala i sveže mleko sa kvascem i 50 ml ulja.

Dobro sam izmešala kašikom i pokrila folijom da nadođe dok se ne udvostruči zapremina! Kada se to desi, premesim sa malo brašna.

Ponovo folijom pokrivam nadošlo testo i ostavljam na pola sata da se opusti, što se kaže, nakon čega otkidam male komade i umačem ih u istopljeni maslac, a zatim u ljutenicu, u bilje i začine, u semenke.

Hleb ređam u posudu od vatrostalnog stakla koju sam obilno podmazala mekim maslacem. Generalno, u većini recepata ovaj hleb se ređa u kalup za kolač, ali ja sam odlučila da ne bude u njemu.

Poređani hleb sam poklopila poklopcem i ostavila sam na poslednje dizanje. Stavila sam u hladnu rernu i uključila na 200 stepeni ne skidajući poklopac. Pekla sm dok hleb nije ispunio posudu i u toj etapi sam otvorila kako bih zapekla lepu i ukusno koricu.

To je to. Izuzetno mekan i veoma ukusan majmunski hleb sa začinima. Odlazi u favorite!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: