Način pripreme
Prvo ogulimo patlidžan i sečemo na uzduž. Kod mene je ispalo 6 komada.
Mleveno meso začinimo začinima i rasporedimo ga po polovini komada patlidžana.
Mocarelu sečemo na kriške i takođe raspoređujemo po mlevenom mesu. Sledi paradajz - na isti način namocareli.
Na kraju zatvaramo komadom patlidžana i stavljamo tri sendviča u tepsiju. Posipamo uljem. Sipamo malo vode i pečemo ispod folije ili poklopca otprilike 30 minuta na 200 stepeni.
Za to vreme skuvamo pirinač na ringli.
Sečemo luk, zapržimo ga, dodajemo pirinač, a zatim još 4 dela vode. Solimo i kuvamo dok voda ne ispari.
U tanjir stavljamo pirinač, raširimo ga i na njega stavljamo pečeni patlidžan.
Patlidžan sa mlevenim mesom serviramo na podlozi od pirinča.
U sezoni patlidžana obavezno probajte i naše recepte za rolnice od patlidžana, ukusne namaze sa patlidžanom ili ovaj punjeni patlidžan.