Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečene paprike»Patlidžan sa mlevenim mesom na podlozi od pirinča

Patlidžan sa mlevenim mesom na podlozi od pirinča

ažurirano:
Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5723169
Patlidžan sa mlevenim mesom na podlozi od pirinča
Fotografije: Nikolina Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Patlidžan sa mlevenim mesom na podlozi od spanaća - jelo bogato ukusima i aromama, koje će vam postati omiljeno."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • mocarela - 1 kugla
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • kumin
  • so
  • aleva paprika
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo ogulimo patlidžan i sečemo na uzduž. Kod mene je ispalo 6 komada.

Mleveno meso začinimo začinima i rasporedimo ga po polovini komada patlidžana.

Mocarelu sečemo na kriške i takođe raspoređujemo po mlevenom mesu. Sledi paradajz - na isti način namocareli.

Na kraju zatvaramo komadom patlidžana i stavljamo tri sendviča u tepsiju. Posipamo uljem. Sipamo malo vode i pečemo ispod folije ili poklopca otprilike 30 minuta na 200 stepeni.

Za to vreme skuvamo pirinač na ringli.

Sečemo luk, zapržimo ga, dodajemo pirinač, a zatim još 4 dela vode. Solimo i kuvamo dok voda ne ispari.

U tanjir stavljamo pirinač, raširimo ga i na njega stavljamo pečeni patlidžan.

Patlidžan sa mlevenim mesom serviramo na podlozi od pirinča.

U sezoni patlidžana obavezno probajte i naše recepte za rolnice od patlidžana, ukusne namaze sa patlidžanom ili ovaj punjeni patlidžan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: