Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Posne punjene paprike iz rerne

Posne punjene paprike iz rerne

IrenaIrena
Početnik
16929631
Posne punjene paprike iz rerne
Fotografije: Irena
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Mnogo je recepata za posne punjene paprike, a mi mislimo da će vam baš ovaj postati omiljen!"

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 1 kg
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 3 - 4 kom.
  • pirinač - 200 g
  • ulje - prema potrebi
  • začin - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • sok od paradajza - 300 ml
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • voda - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo je potrebno pripremiti nadev za punjenje paprika.

Crni luk oljuštiti i iseći na kockice, pa staviti na zagrejano ulje. Kratko ga prodinstati uz dosipanje vode prema potrebi.

Šargarepe oljuštiti i iseći na kolutiće, a zatim ih dodati luku. Prodinstati, pa dodati opran pirinač.

Nasuti vodu i dodati začin i biber prema ukusu. Fil ne treba da bude potpuno kuvan, jer će se još dokuvati u rerni.

Paprike oprati i očistiti od semenki. Napuniti ih pripremljenim nadevom i poslagati ih u tepsiju.

Pomešati sok od paradajza sa vodom i preliti papriku.

Zagrejati rernu na 200 stepeni i staviti paprike da se peku.

Kada svi sastojci omekšaju, pomešati brašno sa malo vode i sipati u jelo. Vratiti u rernu na još nekoliko minuta kako bi se zgusnulo, pa izvaditi iz rerne da se prohladi i servirati.

Prijatno uz moje posne punjene paprike iz rerne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: