Način pripreme
Prvo je potrebno pripremiti nadev za punjenje paprika.
Crni luk oljuštiti i iseći na kockice, pa staviti na zagrejano ulje. Kratko ga prodinstati uz dosipanje vode prema potrebi.
Šargarepe oljuštiti i iseći na kolutiće, a zatim ih dodati luku. Prodinstati, pa dodati opran pirinač.
Nasuti vodu i dodati začin i biber prema ukusu. Fil ne treba da bude potpuno kuvan, jer će se još dokuvati u rerni.
Paprike oprati i očistiti od semenki. Napuniti ih pripremljenim nadevom i poslagati ih u tepsiju.
Pomešati sok od paradajza sa vodom i preliti papriku.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i staviti paprike da se peku.
Kada svi sastojci omekšaju, pomešati brašno sa malo vode i sipati u jelo. Vratiti u rernu na još nekoliko minuta kako bi se zgusnulo, pa izvaditi iz rerne da se prohladi i servirati.
Prijatno uz moje posne punjene paprike iz rerne!