Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Originačna grčka musaka

Originačna grčka musaka

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Originačna grčka musaka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Evo ga i originalni recept za grčku musaku - prava magija sa patlidžanom i aromatičnim prelivom!"

Potrebni sastojci

  • govedina - 500 g, mlevena, može i od jagnjeta ili ovce
  • luk - 10 komada, mali
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • patlidžan - 4 komada
  • lovorov list - 1 komad
  • paradajz - 500 g
  • pavlaka - 150 g ili sveže mleko
  • jaja - 1 komad
  • bujon - 300 g, od mesa
  • peršun
  • biber
  • cimet - 1 - 2 prstohvata
  • karanfilić - 1 ružica, izmrvljen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na kriške, nemojte ga ljuštiti i pržite u ulju dok ne omekša. Pržite u maslacu i sitno iseckan luk. Dinstajte paradajz i pasirajte.

U dobro namazan pleh poređajte red patlidžana, red mlevenog mesa i luk, svaki red posolite i pospite malo začina. U jednom trenutku dodajte i lovorov list.

Prelijte musaku bujonom, pomešanim sa izgnječenim paradajzom i malo soli. Pecite musaku oko 45 minuta ispod poklopca u umerenoj rerni.

Nakon toga prelijte pavlakom, umućenom sa jajetom i pecite još. Servirjate grčku musaku sa peršunom.

Ako ti se dopada recept, probaj obavezno i druge proverene recepte za grčku musaku, musaku sa tikvicama ili musaku sa patlidžanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: