Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Krem supa od pečuraka po Džejmiju Oliveru

Krem supa od pečuraka po Džejmiju Oliveru

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Krem supa od pečuraka po Džejmiju Oliveru
Fotografije: marcheva14
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Krem supa od pečuraka po Džejmiju Oliveru je jednostavno mirisna bajka"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g
  • vrganji - 100 g
  • luk - 1 glavica srednje veličine
  • celer - 2 komada od korena
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 3 grančice, seckan
  • mirođija - 3 grančice, usitnjena
  • bujon od povrća - 1, 5 l
  • pavlaka - 100 ml, 30%
  • so
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 3 kašike, ekstra devičanskog
  • maslac - 50 g
  • mirođija - po želji, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ako su pečurke suve, prethodno se potope u toplu vodu 15 minuta, a zatim se koriste.

Pečurke se očiste i iseku na tanke kriške. Oljuštite luk i beli luk.

Zagrejte maslinovo ulje i maslac u šerpi. Dodajte usitnjeni crni luk, izgnječeni beli luk i pečurke. Ostavljaju se da se dinstaju i ostaju u masnoći ispod poklopca. Nakon što su dovoljno omekšali, odvojite 4 kašike - one su za posluženje.

Sipajte bujon, smanjite vatru i ostavite da se krčka oko 15-20 minuta. Aromatičnu supu od pečuraka začinite solju i mlevenim biberom.

Sklonite sa vatre i blenderom izmiksajte krem supu od pečuraka dok ne postane glatka.

Sipajte pavlaku, vratite na šporet i nakon što provri skinite.

Krem supa po Džejmiju Oliveru se začini sitno iseckanim peršunom i mirođijom.

Pogledajte i kako da napravite najaromatičnije vrganje, kao i zapečene pečurke iz rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: