Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paradajz-paprike»Marinirane paradajz-paprike punjene kupusom i šargarepom

Marinirane paradajz-paprike punjene kupusom i šargarepom

Ilianka TachevaIlianka Tacheva
Početnik
1
Marinirane paradajz-paprike punjene kupusom i šargarepom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
180 min.
"Meraklije znaju o čemu pričamo, sada je vreme da naučite recept za ove jedinstvene marinirane paradajz-paprike punjene kupusom i šargarepom."

Potrebni sastojci

  • salamura
  • vinsko sirće - 1 boca (700 ml)
  • ulje - 2 kašike
  • šećer - 3 i 1/2 šolje
  • so - 1/2 šolje
  • povrće
  • kupus - 3 komada
  • šargarepa - 3 kg
  • celer - oko 2 veze
  • beli luk
  • paradajz - paprike - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

U veliki lonac stavite proizvode za salamuru - mora da proključa.

Čim proključa počinjemo da stavljamo očišćene paradajz-paprike.

Trebalo bi da malo promene boju i da se uklone u odgovarajuću posudu. Čim su sve paprike spremne, počinjemo da ih punimo.

Kupus sitno iseckati, šargarepu narendati i dobro izmešati.

Nakon što su paprike već blanširane, marinadu procedite cediljkom. I prelijte je preko već iseckanog povrća.

Po želji na dno paprike stavite čen belog luka i napunite je povrćem. Punjene paprike se pritisnu u tegle odozgo, marinada treba da ostane, a ne da bude suvo.

Turšija od punjenih paradajz-paprika se steriliše 8-10 minuta nakon ključanja vode.

U sezoni paradajz-paprika probajte naše recepte za pečene paradajz-paprike u teglama ili ovu turšiju sa paradajz-paprikama i karfiolom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: