Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Karfiol sa topljenim sirom i pavlakom

Karfiol sa topljenim sirom i pavlakom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Karfiol sa topljenim sirom i pavlakom
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Nešto tako lako i ukusno da ćete ga pripremiti i sutra za večeru - karfiol sa topljenim sirom i pavlakom"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 300 g (cvetovi)
  • topljeni sir - 100 g
  • pavlaka - 100 g (30%)
  • jaja - 1 komad
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen (po želji)
  • kravlji maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol blanširajte u slanoj vodi 3 minuta i ocedite.

U međuvremenu, u posudu sipajte pavlaku, jaje, topljeni sir, beli luk i univarzalni začin i izgnječite.

Pleh premažite kravljim maslacem, rasporedite karfiol i prelijte smesom.

Pecite karfiol u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.

Karfiol sa topljenim sirom i pavlakom je spreman.

Pogledajte i zašto je karfiol toliko koristan i naučite kako da kuvate karfiol.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: