Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto sa tikvicama i pavlakom

Rižoto sa tikvicama i pavlakom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Rižoto sa tikvicama i pavlakom
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Nežan i ukusan rižoto sa tikvicama i pavlakom, koji će vam pružiti osećaj lakoće tokom radnog popodneva"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 100 g
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1/2 glavice
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • bujon od povrća - oko 250 ml
  • parmezan - 2 kašike (rendani)
  • ulje - 4 kašike
  • mirođija - nekoliko grančica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte 1 kašiku ulja, ispržite tikvice isečene na kockice i izvadite ih.

Dodajte ulje i propržite sitno seckani luk.

Dodajte pirinač i mešajte oko 3 minuta.

Dodajte oko 100 ml vrućeg bujona, kada se upije dodajte pavlaku.

Mešajte i dodajte bujon dok se ne postigne željena konzistencija.

Dodajte tikvice u pirinač, promešajte, začinite solju i biberom.

Rižoto sklonite sa vatre, dodajte narendani parmezan i sitno seckanu mirođiju.

Rižoto od tikvica i pavlake je gotov.

Pogledajte i glikemijski indeks tikvica, kao i kako da zamrznemo tikvice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: