Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Najukusnija čorba od zelja

Najukusnija čorba od zelja

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4281382k
Najukusnija čorba od zelja
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Supa od zelja je omiljena 6 generacija u našoj porodici i možemo samo da preporučimo ovu jedinstveno ukusnu supu od zelja."

Potrebni sastojci

  • zelje - 800 g, listovi
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • sremuđ - 1 veza
  • ulje - 30 ml
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 2 kašičice
  • pirinač - 1/4 šolje
  • nana - 1 grančica
  • selen - 1 grančica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/3 kašičice
  • Zaprška
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • limontus - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite oko 2 litra vode na šporet da provri sa malo soli. Nakon što voda provri, ubacite očišćeno i oprano zelje. Kuvajte 3-5 minuta.

Zelje se ocedi i sitno isecka. Šargarepa, luk i čenovi belog luka se sitno iseckaju i stave u ulje sa malo vode da se dinstaju. Dodaje se sremuš i kada povrće omekša dodaju se zelje, pirinač, aleva paprika, nana, selen i topla voda.

Dodajte prethodno oprani i očišćeni pirinač. Kada se pirinač skuva, prolećna čorba se skida sa vatre i pravi se zaprška.

U posudi umutite jaja sa kiselim mlekom, biberom i limomusom i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Postepeno dodajte malo bujona od čorbe od zelja i dobro umutite.

Sklonite lonac sa vatre i dodajte zapršku u tankom mlazu uz stalno mešanje. Čorba od zelja se posoli nakon što je dodata zaprška po ukusu.

Pogledajte i kako da konzervirate zelje ili da bude lakše - kako pravilno čuvati zelje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: