Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Trouglovi»Trouglovi sa jabukama i kremom

Trouglovi sa jabukama i kremom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5011682k
Trouglovi sa jabukama i kremom
Fotografije: Juliya
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Trouglovi sa jabukama i kremom su recept iz prošlosti, koji je izgleda ukusniji u sadašnjosti"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje (275 g)
  • jabuke - 5 komada
  • sok od limuna - 2 kašike
  • kravlji maslac - 1 kašika
  • šećer - 2 kašike
  • cimet - 1/2 kašičice
  • suvo grožđe - 30 g
  • krem od jaja - 200 g (hladan)
  • belance - 1 komad za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke oljuštite, isecite na komade i poprskajte sokom od limuna.

Premažite maslacem odgovarajući kalup za pečenje, sipajte jabuke i pecite na 190 stepeni 15 minuta, promešajte i pecite još 15 minuta.

Izvadite jabuke, pospite ih šećerom i cimetom i ostavite da se ohlade.

Lisnato testo isecite na 8 kvadrata i napravite 3-4 proreza na jednoj strani.

Stavite 2 kašičice krema, suvo grožđe i oko 2 kašičice jabuka.

Presavijte kvadrate u trouglove i viljuškom pritisnite ivice ukusnih trouglova.

Trouglove poređajte u pleh, premažite ih belancetom, pospite šećerom i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20 minuta dok ne porumene.

Jedite ukusne i slatke trouglove sa jabukama i kremom.

Ako volite trouglove, obavezno probajte naše pite sa jabukama ili ovu neverovatnu pitu sa kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: