Način pripreme
Odsecite gornji deo lepinja kao poklopac tako da se formira otvor i da možete da ih napunite.
Stavite ih u tepsiju, ja sam koristila rešetku od rerne i pekla sam direktno u njoj.
Unutrašnjoj svake lepinje namažite ljutenicom, možete koristiti topljeni sir, maslac ili šta poželite.
Stavite slajs kačkavalja, naseckajte kobasice na komadiće i stavite i njih.
Na vrh razbijte po jedno jaje, začinite po želji solju i crnim biberom.
Punjene hlepčiće stavite na srednji nivo u rernu i pecite na 200 stepeni 10-15 minuta dok jaje ne bude gotovo.
Poslužite tople.
Ukusni momenti: Ovaj recept za ukusne punjene lepinje je sličan đuvečaricama koje obično pravimo kada odlučimo da očistimo frižider i potrošimo sve u njemu, tako i ovde možete koristiti šta imate.
U ovom slučaju mi je ostalo ispečenih kobasica, od onih sirovih seckanih kobasica koje prodaju u prodavnicama, pekla sam ih prethodnog dana i naravno da se nisu pojele, vi možete da koristite i dimljenu kobasicu ili drugu kobasicu po izboru.
Generalno, sastojci su opcija, ali ideja je vredna toga, budu veoma ukusne. Lepinje sam uzela u pekari u supermarketu, gotove, samo sam odozgo odsekla poklopac, njihova unutrašnjost je obično šuplja i super je za punjenje.
Probajte, vredi! Brzo i jednostavno za grickanje za dane kada nam se ne kuva ništa komplikovano!
Pogledajte još kako da zamrznete hlepčiće kako biste ih imali duže ili probajte i naše hlepčiće sa belim lukom.