Način pripreme
U tiganju stavite 1 kašiku ulja i kada se zagreje dodajte malo maslac (15 g) da se istopi na srednjoj vatri. Beli luk pržite 30 sekundi i dodajte sitno seckani crni luk i pržite oko 1-2 minuta, zatim dodajte rendanu šargarepu i pržite oko 3 minuta.
Dodajte mleveno meso i dobro promešajte, posolite i pobiberite po ukusu i ne zaboravite da dodate malo soja sosa i kečapa. Pustite da se smesa kuva 4-5 minuta.
Prosejte brašno u posudu. Posolite i pošećerite i umutite ih žicom za jaja. Dodajte 1 jaje i postepeno dodajte vodu. Ne dodajte svu vodu odjednom, inače će se formirati grudvice. Dodati 1/4 istopljenog maslaca (ako je sam maslac težak 250 g). U posebnu posudu odvojite malo tečne smese.
Zagrejte tiganj i stavite otprilike jednu kutlaču smese i rasporedite je po celom dnu tiganja. Kuvajte na srednjoj vatri. Pržite ga oko 45/50 sekundi dok se gornji deo ne stegne. Zatim ga okrenite.
Na svaki komad testa stavite po 2 kašike fila, ivice premažite preostalom tečnom smesom i umotajte rolnice sa mlevenim mesom. U dubokom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Slane rolnice pržite sa obe strane do zlatne boje.
Ako želite još rolnica od testa sa mlevenim mesom i lukom, možete povećati sastojke.
Pogledajte tačne savete za pripremu mlevenog mesa i saznajte od kakvog se mlevenog mesa prave dobre ćuftice.