Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rolnice»Rolnice od testa sa mlevenim mesom i lukom

Rolnice od testa sa mlevenim mesom i lukom

The Fire LionThe Fire Lion
Početnik
25549
Rolnice od testa sa mlevenim mesom i lukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
9 min.
Kuvanje
26 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ako želite još rolata od testa sa mlevenim mesom i lukom, možete povećati sastojke, što je uvek pobednički izbor."

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 kašika (15 g)
  • beli luk - 1 kašika, seckani (10 g)
  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 350 g
  • šargarepa - 1 komad (po želji)
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
  • soja sos - 1 kašika
  • kečap - 1 kašika
  • ulje
  • brašno - 1 šolja (120 g)
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • voda - 310 ml
  • maslac - 110 g
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju stavite 1 kašiku ulja i kada se zagreje dodajte malo maslac (15 g) da se istopi na srednjoj vatri. Beli luk pržite 30 sekundi i dodajte sitno seckani crni luk i pržite oko 1-2 minuta, zatim dodajte rendanu šargarepu i pržite oko 3 minuta.

Dodajte mleveno meso i dobro promešajte, posolite i pobiberite po ukusu i ne zaboravite da dodate malo soja sosa i kečapa. Pustite da se smesa kuva 4-5 minuta.

Prosejte brašno u posudu. Posolite i pošećerite i umutite ih žicom za jaja. Dodajte 1 jaje i postepeno dodajte vodu. Ne dodajte svu vodu odjednom, inače će se formirati grudvice. Dodati 1/4 istopljenog maslaca (ako je sam maslac težak 250 g). U posebnu posudu odvojite malo tečne smese.

Zagrejte tiganj i stavite otprilike jednu kutlaču smese i rasporedite je po celom dnu tiganja. Kuvajte na srednjoj vatri. Pržite ga oko 45/50 sekundi dok se gornji deo ne stegne. Zatim ga okrenite.

Na svaki komad testa stavite po 2 kašike fila, ivice premažite preostalom tečnom smesom i umotajte rolnice sa mlevenim mesom. U dubokom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri. Slane rolnice pržite sa obe strane do zlatne boje.

Ako želite još rolnica od testa sa mlevenim mesom i lukom, možete povećati sastojke.

Pogledajte tačne savete za pripremu mlevenog mesa i saznajte od kakvog se mlevenog mesa prave dobre ćuftice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: