Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Piletina sa koricom od parmezana

Piletina sa koricom od parmezana

Denis BiserovDenis Biserov
Šegrt
418131
Piletina sa koricom od parmezana3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Teško da ste jeli ovako krtu, ukusnu i sočnu piletinu... i to sa koricom od parmezana."

Potrebni sastojci

  • pileći file - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • parmezan - 60 g
  • brašno - 30 g
  • so
  • biber
  • čeri paradajz - 50 g
  • rukola - 100 g
  • rotkvice - 50 g
  • maslinovo ulje
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo piletinu na tri tanka filea i začinimo solju i biberom. Nakon toga umutimo jaja i dodajemo parmezan u njih, mešamo da se dobro pomeša, stavljamo u brašno u jednu posudu i počinjemo pohovanje.

Uvajamo jedan po jedan file u brašno, nakon toga u jaja i stavljamo da se prži u tiganju sa masnoćom, treba da se ugreje (na umerenoj temperaturi). Pržimo po oko 3 minuta po strani, nakon toga izvadimo na papir da se ocedi.

I sada dolazi red na salatum u veliku posudu stavite rukolu, isecite rotkvice i čeri paradajz, kako vi želite i dodajte ih u rukolu, nakon toga začinite solju, maslinovim uljem i sirćerom i dobro promešajte.

Servirajte i neka vam je slatka moja pohovana piletina sa koricom od parmezana.

Pogledajte takođe kako da napravite piletinu sa kornfleksom ili omiljene pileće zalogaje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: