Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Sos za špagete»Špagete sa piletinom i tikvicom

Špagete sa piletinom i tikvicom

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1991804221
Špagete sa piletinom i tikvicom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Još jedna varijacija na temu špagete - preukusne špagete sa piletinom i tikvicom."

Potrebni sastojci

  • pileći file - 350 g
  • slanina - 100 g
  • tikvica - 1 srednje veličine (200 - 250g)
  • ulje - 3 s.k.
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 1 čen (ili u prahu)
  • suvi začin - 1 k.k.
  • origano - 1 k.k.
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • špagete - 400 g
  • Bešamel
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • maslac (ili ulje) - 20 g
  • brašno - 1 kašičica
  • mleko - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Naseći piletinu i slaninu na sitne kocke. Tikvica se može oljuštiti pre nego što se i ona naseče na kockice. A može i sa korom, takođe že jelo biti ukusno.

Slaninu pržiti na malo ulja pa dodati sitno isečen crni luk. Paziti da luk ne zagori. Posle 1-2 minuta dodati sitno isečen beli luk, kratko ga ispržiti pa dodati piletinu. Pržiti uz dodatak suvog začina nekoliko minuta dok piletina ne omekša.

U međuvremenu napraviti sos bešamel. Zagrejati maslac ili ulje (ukusnije je sa maslacem) u posednom sudu i dodati brašno. Dobro promešati da se sve ujednači pa dodavati po malo mleka stalno mešajući. Kada počne da ključa i dobije glatku teksturu skloniti sa šporeta.

Kad je meso isprženo, dodati naseckanu tikvicu i kuvati oko 5 minuta pazeći da se tikvica ne prekuva. Treba tek malo da omekša.

Dodati bešamel i pavlaku za kuvanje, sve promešati. Dodati origano, po potrebi soli i bibera.

Špagete skuvati na uobičajen način i preliti sosom. Po potrebi se može dodati malo vode u kojoj su kuvane špagete.

Prijatno uz moje špagete sa piletinom i tikvicom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: