Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Supa sa pilećim iznutricama

Supa sa pilećim iznutricama

Rositsa MarinovaRositsa Marinova
Pomoćnik kuvara
5818465
Supa sa pilećim iznutricama
Fotografije: Rositsa Marinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ukusna supa od pilećih iznutrica, koja će vas ugrejati poput tople čorbe."

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 250 g
  • pileća srca - 250 g
  • pileći želuci - 250 g
  • šargarepa - 2 komada, srednje
  • paprika - 1 crvena paprika
  • luk - 1 srednja glavica
  • so - 1 kašika
  • univerzalni začin - 2 kašike, Maggi mešavina povrća
  • biber
  • ulje
  • fida
  • za zapršku
  • žumanca - 2 komada
  • sirće - 1 kašika, vinsko
  • voda - 2 kašike, mlaka
  • peršun - 1/2 veze za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu, luk i papriku sitno iseckati. Pileća srca i želuce dobro očistite i dobro ih prokuvajte.

Džigerice kuvamo odvojeno - ne treba dugo da se kuvaju. Iznutrice sitno iseckati i ostaviti malo vode u kojoj su se kuvala srca i želuci.

Svo povrće i iznutrice stavite u veliki lonac sa još malo vode i ostavljenim bujonom. Nakon kuvanja (oko 20 minuta), dodajte mešavinu povrća i posolite.

Posle još 5 minuta dodajte ulje, a zatim i fidu. Dok se rezanci kuvaju, pripremamo zapršku.

Kada je supa od pilećih iznutrica gotova, lonac skidamo sa ringle i kutlačom počinjemo postepeno da dodajemo supu u zapršku pa nazad - sipajte zapršku u supu, dobro promešajte i pospite peršunom. Uživajte!

Pogledajte i kako da napravite klasičnu pileću supu ili svoju omiljenu supu sa fidom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: