Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot sa zaslađivačem

Milibrot sa zaslađivačem

EfrosiaEfrosia
Džedaj
54118011
Milibrot sa zaslađivačem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
240 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
310 min.
Porcije
1
"Ako ste među onima koji ne treba da konzumiraju šećer, probajte ovaj raskošan milibroz sa zasađivačem."

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • zaslađivač - 5 supenih kašika
  • kvasac - 40 g
  • maslac - 80 g, kravlji
  • sveže mleko - 250 ml
  • ulje - 80 ml
  • jaja - 5 komada + 1 komad
  • limun - rendana kora jednog limuna
  • vanila - 1 - 2 kesica
  • so - 1 kašičica
  • suvo grožđe
  • rum
  • orasi - mrvljeni po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno potopite suvo grožđe u rum. Rastvorite kvasac u 50 ml mlakog svežeg mleka i 1 supenu kašiku brašna i ostavite da nadođe na toplom.

Prosejte brašno sa solju i u udubljenje stavite kvasac, jaja, prethodno umućena na penu, i maaslac i uljem rastopljene. Dodajte zaslađivač i vanilu i koru limuna.

Mesite postepeno testo, počnite da mešate samo u jednom pravcu. Gotovo testo stavite u namazanu posudu, pokrijte i ostavite na toplom da nadođe.

Dobijeno glatko testo stavite u kesu namazanu uljem, stavite u pleg, pokrijte krpom i ostavite da nadođe. Premesite nadošlo testo još 2 puta. Na kraju dodajte oceđeno suvo grožđe, orahe po želji i oblikujte milibrot.

Stavite u pleh ili kalup, ostavite da nadođe ponovo malo. Namažite umućenim jajetom i stavite milibrot sa zaslađivačem i pecite u umereno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Pogledajte takođe kako da napravite milibrot za dijabetičare ili ukusan milibrot sa stevijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: