Način pripreme
Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi. Prostorija u kojoj ćete raditi treba da bude topla.
Sastojke za nadev kuvajte u odgovarajućoj posudi dok ne dobijete kremastu smesu.
Kvasac rastvorite u mlkom mleku sa 1 supenom kašikom šećera i 2 supene kašike brašna i ostavljamo na toplom da nadođe oko 10 minuta.
U prosejanom brašnu pravimo udubljenje i u njega stavljamo umućena dva jajeta i belance trećeg, šećer, rastopljeni kravlji maslac, vanilu i koru od limuna, dodajemo nadošao kvasac i zamesimo meko testo.
Gotovo testo ostavljamo da nadođe na toplom i da se udvostruči obim.
Nadošlo testo uzimamo namazanim rukama i na namazanoj radnoj površini razvučemo koru. Odozgo namažemo nadevom i uvijamo u rolat.
Oblikovani rolat stavljamo u kalup, obložen papriom za pečenje, namazan sa malo ulja ili kravljeg maslaca.
Ostavljamo da nadođe drugi put.
Namažemo odvojenim žumancem, pomešanim sa uljem i obilno posipamo šećerom. Po želji možemo posuti listićima badema.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni (iako to zavisi od rerne) dok ne bude gotovo. Proveravamo čačkalicom. Ako porumeni mnogo, a nije gotov, pokrivamo alu folijom ili papriom za pečenje.
Pečeni milibrot rolat vadimo iz kalupa i stavljamo na rešetku da se ohladi. Neka vam je slatko!
Pogledajte kako da napravite milibrot kiflice ili omiljenu milibrot pletenicu.