Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Žito sa zeljem i koprivom

Žito sa zeljem i koprivom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k173
Žito sa zeljem i koprivom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
13/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ako želite obrok, koji će vas duže držati sitim, preporučujemo vam žito sa zeljem i koprivom"

Potrebni sastojci

  • pšenica - 1 šolja, pšenica "belija"
  • zelje - 10 - 15 listova
  • kopriva - 1/2 šolje, naseckana
  • nana - 3 struka
  • himalajska so - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1/4 kašičice
  • biber - 1/3 kašičice
  • soja sos - 1 kašičica
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • nerafinisano suncekrotovo ulje - 1 kašika
  • voda - oko 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pšenicu beliju nekoliko puta i sipajte ga u vrelu vodu sa himalajskom solju.

Operite sveže ubrane listove zelja, koprive i nane. Naseckajte ih sitno i dodajte ih u pšenicu, koja je skoro skuvana.

Kada zeleniš omekša začinite po ukusu kuminom, alevom paprikom, kurkumom, biberom, soja sosom, uljem suncokreta i smeđim kristal šećerom (da bi ublažio ukuse).

Promešajte drvenom varjačom da se sve začini i kuvajte dok voda potpuno ne ispari i dok se sve ne skuva (možda će biti potrebe da dodate još malo vode). Poslužite jelo dok je toplo.

Jednostavno za pripremu - prolećno žito sa zeljem i koprivom za jedan aromatični obrok.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: