Način pripreme
Sameljite svinjetinu i teletinu i lagano ih začinite solju. Mleveno meso pomešajte sa opranim i oceđenim pirinčem i začinima, dodajući malo masnoće.
Izaberite zdrave i ne previše debele listove kiselog kupusa. Ako su veliki, isecite ih na kvadrate - cilj je da se umotaju veoma male sarmice.
Stavite 1 kašičicu nadeva u svaki list i umotajte sarmice. Poređajte ih u lonac sa nekoliko listova kupusa na dnu. Nemojte ih previše približavati. Prelijte preostalom masnoćom i sokom od kupusa ili jednakim delovima soka od kupusa i vode.
Pokrijte stanimaške sarmice tanjirom i kuvajte ih na umerenoj vatri oko 90 minuta ili dok se ne skuvaju.
Recept za Stanimaške sarmice je dosta zahtevan, ali svaka sarmica se isplati. Prijatno!
Pogledajte i kako da napravite sarme od kupusa sa belim sosom ili ukusne sarme od kupusa u đuvečari.