Kefir piletina

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
5625328
Kefir piletina
Fotografije: Eva Zelenka
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Izbor salate uz mekanu kefir piletinu prepuštamo vama."

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 600 g
  • kefir - 250 ml
  • brašno - 200 g
  • so - po potrebi
  • biber - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Od pilećeg belog mesa seći tanke šnicle. Po potrebi malo izlupati da su što tanje. Posoliti i posuti biberom. Biber u drugoj varijanti se dodaje u kefir ali efekat je isti.

Meso se uvalja u brašno, potom u kefir. Peče na zagrejanom ulju ili masti.

Kad lepo primi boju izvaditi meso ocediti na kuhinjskom ubrusu ako je potrebno. Servirati uz neko varivo ili po ulusu. Kod mene je poslužena palenta i sos od paradajza.

Ovako spremljeno meso je mekše nego u pohovanju od prezli. Drugi dan ostaje fino mekano.

Prijatno uz Kefir piletinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: