Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa zeljem, kuvanim jajima i mladim lukom

Kačamak sa zeljem, kuvanim jajima i mladim lukom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4901535k
Kačamak sa zeljem, kuvanim jajima i mladim lukom7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Prolećno, ukusno i veoma aromatično - predlog za kačamak, koji je sada vreme da iskoristite."

Potrebni sastojci

  • brašno za kačamak - 250 g
  • zelje - 20 komada listova
  • voda - oko 500 ml
  • himalajska so - 2 kašičice ravne
  • biber - 3 prstohvata
  • čubar - 3 prstohvata
  • piskavica - 2 prstohvata
  • jaja - 3 komada, kuvana
  • mladi luk - 1 šaka iseckanog
  • šarlan - 1 - 2 kašičice (nerafinisano suncokretovo ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

U ključalu posoljenu vodu sa himalajskom solju postepeno sipajte kukuruzno brašno, brzo i stalno mešajući da se ne bi stvorile grudvice.

Odmah nakon njega, sipajte sveže zelje isečeno na male trakice, stalno mešajući.

Posle 5 minuta, začinite biberom, čubrom, piskavicom za aromu i kuminom. Kuvajte dok se kaša ne skuva, stalno mešajući.

Dok je još vruće, sipajte u tanjire, odozgo isecite prethodno kuvana jaja na kockice. Iseckajte mladi luk i pospite preko porcija.

Poslužite ukusni kačamak za stolom za ručak i uživajte u njoj dok je još topla! Fantastično ukusno!

Pogledajte i kako se pravi klasični rodopski kačamak ili ovaj kačamak na seoski način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: