Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Sarma od jagnjećih iznutrica i pečuraka

Sarma od jagnjećih iznutrica i pečuraka

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2627k
Sarma od jagnjećih iznutrica i pečuraka
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Ukusna sarma od iznutrica sa pečurkama, mladim lukom i jagnjećim iznutricama - recept koji će naći dostojno mesto na vašoj trpezi."

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • mladi luk - 5 veza
  • jangnjeće iznutrice - 1 komad
  • pečurke - 200 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 struka
  • nana - 1 veza
  • biber
  • so
  • ulje
  • preliv
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice kuvamo sat vremena u posoljenoj vodi, nakon toga procedimo i isečemo na male komade.

Beli luk, pečurke i luk očistimo i isečemo.

U dubokoj posudi propržimo pirinač i kad postane providan dodajemo isečene pečurke, beli luk i luk.

Začinimo solju, biberom i alevom paprikom i dodajemo svežu nanu i iznutrice.

Sipamo bujon i ostavljamo da provri.

Nakon što bude goov prebacujemo smesu u pleh ili posudu po vašem izboru.

Stavljamo u rernu i pečemo sarmu sa iznutricama.

Pripremamo preliv, umutimo jaja i dodajemo u sveže mleko.

Vadimo pleh iz rerne i prelivamo ravnomerno.

Stavljamo ponovo i pečemo jagnjeću sarmu od iznutrica dok ne bude gotovo.

Sarma od jagnjeih iznutrica i pečuraka je veoma ukusna.

Pogledajte takođe kako da napravite klasičnu sarmu od iznutrica sa prelivom i omiljenu sarmu od pilećih džigerica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: