Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Tarana sa mesom i krompirom

Tarana sa mesom i krompirom

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
7029398
Tarana sa mesom i krompirom
Fotografije: Eva Zelenka
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Uživajte u svakom zalogaju ovog jela iz Mađarske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • mast - 1 s.k.
  • crni luk - 1 manja glavica
  • pileće belo meso - 300 g
  • krompir - 300 g
  • so - po potrebi
  • suvi začin - 1 k.k.
  • crvena mlevena paprika - 2 s.k.
  • voda - 500 ml
  • peršunov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno seckati i staviti da se prodinsta na masti.

Dodati pileće belo meso seckano na kocke i jos malo kratko dinstati. Dodati mlevenu crvenu papriku i naliti vodom. Posoliti.

Krompir očistiti i seći na kockice veličine kao što je sečeno meso. Dodati u jelo i kuvati dok ne omekša. Dodati i biljni začin i peršunov list.

Pred kraj kuvanja, ukuvati sitnu taranu i kuvati još 5 do 10 minuta da tarana omekša.

Tarana sa mesom i krompirom se servira topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: