Pečena patka

Sonja StanulovaSonja StanulovaНовак118
06/02/2017
"Zaboravite na Pekinšku patku. Ovo je recept za pripremu najukusnije patke."
Priprema40 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno160 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 727
  • Pregledi tokom meseca135
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pačetina - 1 patka
  • maslac - ½ šolje
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 1 struk
  • crni luk - 1 mala glavica
  • bujon - 1 šolja
  • vino - ½ šolje
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Očistiti jednu mladu, dobro uhranjenu patku. Posoliti je spolja i unutra i natrljati mlevenim biberom. Staviti je u posudu za pečenje i preliti rastopljenim maslacem. Oko nje rasporediti nasečenu šargarepu, celer i luk i staviti da se peče.

Kada se povrće zapeče, u posudu dodati bujon i vino. Povremeno prelivati patku sosom i okretati, kako bi se ravnomerno ispekla sa obe strane.

U slučaju da sos iskipi, dodajte još bujona ili vrelu vodu i vino.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar