Način pripreme
U činiju stavite krilca i pospite ih solju, ruzmarinom, biberom, alevom paprikom kao i sa 2 supene kašike ulja, rukama lepo izmešajte i već začinjena krilca spirajte u vatrostalnu činiju (od Jenskog stakla) sa poklopcem ili u glinenu đuvečaru. Stavljamo je (sa poklopcem) u rernu i pečemo na 200-220 stepeni oko 45 minuta ili dok krilca ne dobiju hrskavu koricu.
Dok se krilca peku, u duboki tiganj (Vok) ili nelepljivu šerpu stavljamo pečurke, očišćene i krupno narezane, zajedno sa 1 supenom kašikom ulja i maslac. Dok voda iz gljiva ne ispari, šargarepu i luk očistite i narežite na ne mnogo tanke kriške, i kad voda iz pečuraka ispari, sipamo i njih u tiganj (uz često mešanje).
Velikim nožem lagano pritisnite beli luk, oljuštite ga i čim se pečurke i ostalo povrće izdinstaju, dodajemo i njega, (ali ga ne sečemo), takođe dodajte peršun sitno isećkan (deo peršuna ostavite, kako biste posuli jelo kada bude gotovo), posolite po ukusu ( ali imajte u vidu da su krilca vec slana).
Kada je povrće napola gotovo, dodajte brasno, polako promešajte da se zaprži i polako i uz neprestano mešanje dodajte vodu, a posle toga i mleko. Kad provri, isključite ringlu.
Kada krilca dobiju koricu, izvadite ih iz rerne, skinite oklopac i izvadite ih u jedan tanjir. U istu vatrostalnu činiju (nemojte je prati), sipajte povrće sa mlečnim sosom iz tiganja, u činiju raspodelite ravnomerno i odozgo poređajte krilca, vratite u rernu i pećite dok ne bude gotovo (oko 20 minuta).
Kada bude gotovo izvadite iz rerne i pre nego sto poslužite, posipite svežim peršunom, stavite kriške limuna i mali deo limuna iscedite po jelu.
NAPOMENA U zavisnosti od peći procenite koliko da pečete.Postoje slike raznih faza kuvanja, pogledajte ih. Vredi do poslednjeg zalogaja.