bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa pečurkama i kiselim krastavčićima iz rerne

Svinjske šnicle sa pečurkama i kiselim krastavčićima iz rerne

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
9372171387
Svinjske šnicle sa pečurkama i kiselim krastavčićima iz rerne
Fotografije: Mihaela Mihailova
1 / 7VIDEO
13/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
"Zapregnite rukave, danas smo pripremili jedno pečeno jelo sa šniclama, pečurkama, kiselim krastavčićima i šargarepom, sa specijalnim sosom od vina."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso narezati na tanke šnicle, posoliti ga i pobiberiti. Šnicle uviti u brašno i pržiti u tiganju dok ne porumene.

Ređati ih u pleh i početi sa pripremom povrća. Krastavčiće i šargarepu rezati na kockice, a pečurke na kriške.

Povrće pržiti u tiganju dok ne omekša. Iscediti višak masnoće rešetkastom kašikom. Povrće ređati preko šnicli. Posuti čubarom.

U istom tiganju napraviti sos. U preostaloj masnoći upržiti 2-3 supene kašike brašna i dodati vino uz neprekidno mešanje. Dodati i malo vode, malo bibera, pa ostaviti sos da se krčka.

Šnicle preliti sosom i peći u zagrejanoj rerni dok ne budu gorove. Meso postaje jako mekano i nije neophodna upotreba noža.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: