Način pripreme
U posudi umutite jaja. Dodajte šećer i produžite sa mućenjem. Dodajte ulje, prosejano brašno, prašak za pecivo i orahe. Dobro promešajte i dodajte sitno narendanu bundevu (iskoristite kuhinjski robot za rendanje).
Dodajte cimet i pažljivo promešajte da se izjednači. U odgovarajuću tepsiju (28 cm) postavite 1/3 kora, tako što svaku koru premazujete rastopljenim maslacem.
Preko kora sipajte ½ smese. Prekrijte sve još jednom trećinom kora. Preko sipajte preostali fil za punjenje i prekrijte korama. Odozgo stavite maslac i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.
Skuvajte sirup od šećera, vode i vanile. Kuvajte 10 minuta i ostavite da se prohladi. Nasecite pažljivo pitu na parčiće i prelijte sirupom. Ostavite da se ohladi i da odstoji najmanje 4 časa pre služenja.